Каськів вивів з України 255 мільйонів гривень - МВС

Четвер, 9 липня 2015, 08:55

Глава "Держінвестпроекту" Владислав Каськів вивів на латвійські рахунки кіпрських компаній близько 255 млн гривень.

Про це начальник Управління із забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, Олена Тищенко повідомила на брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ, передає прес-служба відомства.

"Ще одна справа – це "Держінвестпроект", Владислав Каськів, який вивів на латвійські рахунки кіпрських компаній близько 255 млн гривень. Він платив по 62 мільйони гривень за акції однієї і тієї ж української компанії, але двом різним суб'єктам в один і той же час", - завила Тищенко.

За її словами, правоохоронці вже встановили взаємозв'язок між фактами перерахувань коштів і певними компаніями в Нікосії, столиці Республіки Кіпр.

Реклама:

Як відомо, в Україні Каськів є фігурантом декількох кримінальних проваджень.

Перше – за фактом зловживань керівників Державного підприємства "Нацпроект Повітряний експрес" (їм інкримінують придбання землі за завищеною вартістю, а також розміщення коштів на рахунках підприємства, що має ознаки фіктивності, та збанкрутілого банку).

Другий епізод зі справи, відкритої за часів Януковича, щодо заволодіння бюджетними коштами працівниками Держагентства інвестицій.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: