Ціни на нафту знижуються в очікуванні угоди з Іраном

Вівторок, 14 липня 2015, 10:27

Ціни на нафту знижуються, тому що ринок найближчим часом чекає угоди про ядерну програму Ірану.

Про це пише Рейтер.

До 8:47 ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,56 долара до 57,29 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,71 долара до 51,49 долара.

За повідомленням іранського інформаційного агентства Fars, вранці у вівторок учасники переговорів почнуть остаточне обговорення угоди, яка позбавить Іран від санкцій в обмін на обмеження ядерної програми.

Реклама:

"Угоду буде досягнуто найближчим часом, і очевидно, що Іран готується надолужити згаяне і знову заявити про себе як про великого постачальника нафти", - сказав юрист в Лондоні Сарош Зайвала, який спеціалізується на санкціях.

На думку аналітиків, Ірану буде потрібно багато місяців для повного відновлення експорту, але навіть його невелике підвищення здатне викликати падіння цін на нафту, оскільки пропозиція на світовому ринку вже перевищує попит на 2,5 мільйона барелів на добу.

"Ми очікуємо подальшого падіння цін, якщо на ринок почне надходити іранська нафта", - написав у звіті аналітик Phillip Futures Деніел Енг.

З іншого боку, аналітики передбачають уповільнення економічного зростання Китаю, яке супроводжуватиметься зниженням попиту на нафту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!