Яресько закликає Раду схвалити закони для отримання 3,2 мільярда доларів

Субота, 11 липня 2015, 13:11

Верховна Рада повинна вже 14 липня ухвалити чотири законопроекти, які відкривають Україні доступ до фінансування в обсязі 3,2 млрд доларів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала міністр фінансів України Наталія Яресько.

"Нажаль, за цей тиждень ми не змогли просунутися далі у прийнятті 4 дуже важливих прогресивних законопроектів, які допоможуть захистити заощадження громадян, оздоровити нашу економіку, енергетику і владу - та які необхідні для подальшого прогресу у взаємовідносинах з МВФ, Світовим Банком, а також для отримання позик від Японії та Німеччини", - заявила міністр.

Вона повідомила, що ці чотири закони, які відкривають Україні доступ до фінансування в обсязі 3,2 млрд доларів, має ухвалити Верховна Рада.

Реклама:

"Закликаємо народних депутатів першим ділом прийняти ці законопроекти вже 14 липня - щойно розпочнеться наступний пленарний тиждень", - сказала Яресько.

Здійснення реформ - надзвичайно складний, і часто - досить тривалий процес, що складається з величезної кількості щоденн...

Posted by Наталія Енн Яресько / Natalie Ann Jaresko on 10 Июль 2015 г.

Раніше міністр повідомляла, що для продовження співробітництва з МВФ Україна має ухвалити закони:

№2045-а, щодо системи гарантування вкладів фізичних осіб, що значно посилить захист вкладів громадян України;

№ 2956, щодо механізмів впливу на підприємства-боржники "Нафтогазу України", що має посилити дисципліну юридичних осіб у сплаті заборгованості за спожиті енергетичні ресурси;

№ 2873, щодо уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро;

А також проект закону, що необхідний для розблокування фінансування з боку Світового банку - проект закону №2029-а, щодо регулювання в сфері комунальних послуг.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: