Через депутатів Україна може не отримати 3 мільярди - Яресько

Субота, 4 липня 2015, 11:02

Верховна Рада поставила під загрозу отримання Україною фінансової підтримки в обсязі $3 млрд.

Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

"На цьому тижні наша країна могла виконати умови, необхідні для подальшого прогресу у співробітництві з МВФ та Світовим банком. Натомість, жоден з чотирьох проектів законів, необхідних для цього прогресу, не було прийнято", - написала вона на Facebook.

Зокрема, за словами міністра, для продовження співробітництва з МВФ Україна має ухвалити закони:

Реклама:

№2045-а, щодо системи гарантування вкладів фізичних осіб, що значно посилить захист вкладів громадян України;

№ 2956, щодо механізмів впливу на підприємства-боржники "Нафтогазу України", що має посилити дисципліну юридичних осіб у сплаті заборгованості за спожиті енергетичні ресурси;

№ 2873, щодо уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро;

А також проект закону, що необхідний для розблокування фінансування з боку Світового банку - проект закону №2029-а, щодо регулювання в сфері комунальних послуг.

"Таким чином, отримання Україною фінансової підтримки обсягом $3 млрд (1,7 млрд - у вигляді нового траншу МВФ, та 1,3 млрд - у вигляді фінансування по двом різним програмам Світового банку), що так необхідна нашій країні, опинилося під загрозою", - заявила Яресько.

"Ми закликаємо народних депутатів України зробити ухвалення цих проектів законів пріоритетом наступного пленарного тижня. Ми не можемо нехтувати фінансовою підтримкою, якої так потребує український народ за часів важкої економічної кризи", - додала вона.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: