"Метінвест" Ахметова скоротив EBITDA на 61%

Четвер, 4 червня 2015, 20:58

Metinvest B.V. (Нідерланди) за підсумками роботи в січні-березні 2015 року отримала EBITDA у розмірі 341 млн доларів, що на 61% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.

Про це йдеться в неаудованих консолідованих результатах фінансової звітності компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується, в першому кварталі 2015 року консолідований показник EBITDA знизився через зменшення EBITDA гірничодобувного дивізіону на 668 млн доларів, до 106 млн доларів, що частково компенсувалося збільшенням на 116 млн доларів EBITDA металургійного дивізіону до 253 млн доларів.

При цьому уточнюється, що зниження консолідованого EBITDA в основному було обумовлено зниженням продажів металопродукції і ЗРС на 1,106 млрд доларів через падіння обсягів продажів на тлі падіння цін.

Реклама:

Іншими ключовими факторами, що вплинули на EBITDA, були: зниження собівартості сировини через зменшення обсягів споживання та ринкових цін, позитивний ефект девальвації гривні, скорочення витрат на природний газ через зниження споживання і цін.

Крім того - більш високі витрати на електрику внаслідок підвищення тарифів, які частково компенсувалися більш низьким споживанням, а також позитивний внесок СП в показник EBITDA.

Рентабельність за три місяці становила 19% проти 30% за аналогічний торішній період.

Виручка "Метінвесту" за звітний період скоротилася на 38% - до 1,821 млрд доларів. При цьому пояснюється, що зниження виручки відбулося, в основному, внаслідок зниження продажів плоского прокату, довгомірного прокату, залізорудної сировини, напівфабрикатів та коксохімічної продукції.

На металургійний дивізіон прийшлося 78% зовнішніх продажів, на гірничодобувний дивізіон - 22%.

У першому кварталі 2015 року виручка компанії в Україні скоротилася на 54%, до 340 млн доларів. При цьому продажі ЗРС на внутрішній ринок знизилися на 66% після зниження попиту з боку ключових українських споживачів на тлі конфлікту на сході України. Продажі металопродукції впали на 44% через падіння попиту в основних споживаючих галузях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ бізнесмена Ріната Ахметова (71,24%) і "Смарт-холдинг" народного депутата Вадима Новинського (23,76%), що спільно управляють компанією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: