Іллічівський порт пропонує інвесторам 12 майданчиків

Четвер, 4 червня 2015, 19:11

Іллічівський морський торговельний порт виділив 12 інвестиційних майданчиків для потенційних компаній-інвесторів.

Про це заявив керівник порту Юрій Крук, виступаючи на інвестиційному форумі, повідомляє прес-служба порту.

За його словами, у разі будівництва нових потужностей, перевалка зернових і навалювальних вантажів в Іллічівському порту може збільшитися на 15 млн тонн на рік і становитиме понад 30 млн тонн.

Крук зазначив, що проведено ретельний аналіз майданчиків, які пропонуються потенційним партнерам-інвесторам.

Реклама:

Зокрема, під розвиток перевалки зернових надається 4 інвестиційні майданчики. Перша - частина 2 термінали, де розташовані 9 і 11 склади, спеціалізований комплекс з перевалки наливних вантажів, розташований на ділянці, що прилягає до 7 причалу.

"Тут планується будівництво зерноперевантажувального комплексу та комплексу з перевалки масел, загальною потужністю не менше 3 млн тонн на рік", - зазначив Крук.

За його словами, другий майданчик - частина 2 терміналу - майданчики в тилу 8 і 9 причалів, де глибина - до 11,5 метрів. Дані причали виведені з експлуатації і потребують реконструкції.

В якості третього майданчика під перевалку зернових пропонується 24-й критий склад - 10 тис кв м, потужність якого після технічного переоснащення та реконструкції досягне, як передбачається, не менше 1,2 млн тонн на рік.

Четверта майданчик - тилові площі - 8 га, де розташовано ремонтно-будівельне управління порту, які реально використовувати під елеватор.

За словами Крука, розвиток напрямку з перевалки вугільно-рудних вантажів передбачає виділення двох інвестиційних майданчиків: перший термінал, а також тили 10 причалу.

"Основна ставка робиться на перевалку зернових і вугільно-рудних вантажів. Ми представили 12 інвестиційних майданчиків, які пропонуються для реалізації потенційним інвесторам - вантажовласникам. Як тем, які вже співпрацюють з портом, так і тим, які виявили бажання залучити інвестиції і мають сьогодні вантажну базу", - сказав Крук.

За його словами, в 2014 році порт досяг максимального вантажообігу за останні 5 років - 14,6 млн тонн на рік. За підсумками 5 місяців поточного року даний показник склав 6,524 млн тонн, що на 600 тисяч тонн більше, ніж за аналогічний період 2014 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!