Прибуток Nike перевищив прогнози за рахунок гарного попиту

Субота, 27 червня 2015, 17:20

Прибуток Nike Inc перевищив ринкові очікування восьмий квартал поспіль за рахунок збільшення продажів високоприбуткових моделей взуття і одягу за вищими цінами.

Про це пише Рейтер.

Найбільший у світі виробник взуття повідомив у четвер, що чистий прибуток у четвертому кварталі фінансового року зріс на 24% до 865 мільйонів доларів, або 98 центів на акцію. Виручка підвищилася на 4,8% до 7,78 мільярда доларів.

Опитані Рейтер аналітики в середньому прогнозували прибуток в 83 цента на акцію при виручці 7,69 мільярда доларів.

Реклама:

Виручка в Північній Америці, найбільшому для Nike ринку, збільшилася на 13%, в основному за рахунок підвищення продажів взуття та одягу. Продажі взуття, головного джерела виручки компанії, зросли на 8,6%.

Nike підвищила прогноз продажів без урахування коливань валютних курсів в поточному фінансовому році: тепер вона чекає їх зростання в двозначних числах в нижній частині їх діапазону.

Виробник спорттоварів також повідомив про підвищення темпів зростання "майбутніх замовлень", що стало несподіванкою для ринку.

На кінець четвертого кварталу обсяг замовлень без урахування коливань валютних курсів в період з червня по листопад - індикатор попиту, який компанія називає "майбутні замовлення" - збільшився на 13%.

Аналітики ж, за даними Consensus Metrix, прогнозували уповільнення до 10,4% порівняно з 11% на кінець третього кварталу.

Акції компанії, що опублікувала фінансовий звіт після закриття фондових бірж, подорожчали на розширених торгах на 3,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!