Ціни на нафту зростають напередодні переговорів щодо Ірану та Греції

Понеділок, 22 червня 2015, 09:17

Світові ціни на нафту демонструють слабку позитивну динаміку в понеділок на очікуванні інвесторами переговорів по борговому питанню Греції та по Ірану.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 07.28 за московським часом вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent росла на 0,26% - до 63 доларів за барель, липневих ф'ючерсів WTI - на 0,07% - до 59,65 долара за барель.

За словами глави нафтового і газового сектора Азіатсько-Тихоокеанського регіону компанії EY Санджів Гупта, тиск на ціни на нафту роблять побоювання за грецьку фінансову кризу, пише агентство Франс Прес.

Реклама:

Інвестиційний аналітик Phillip Futures в Сінгапурі Даніель Анг пояснив агентству слабке зростання переговорами між владою Ірану і главами світових держав з приводу ядерної програми Тегерана.

Експерт зазначив, що переговори можуть чинити тиск на вартість "чорного золота" протягом усього тижня.

Невелику підтримку цінам на нафту надає повідомлення американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes.

За її даними, за підсумками робочого тижня, кількість бурових установок в США зменшилася на дві одиниці, або на 0,23%, і склало 857 одиниць.
У річному вираженні показник знизився на 1001 одиницю, або на 53,9%.

Число бурових установок, зайнятих у видобутку нафти, зменшилася на чотири одиниці - до 631 (-0,63%). Число бурових з видобутку газу, навпаки, зросла на дві одиниці, або на 0,9%, і склало 223 установки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!