Європейці готові інвестувати в Україну під гарантії своїх держав - Абромавичус

Субота, 28 березня 2015, 14:12

Європейські інвестори готові вкладати в Україну під гарантії своїх держав, зокрема у Франції.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, який відвідав з дводенним робочим візитом Париж.

За його словами, Україна пропонує західним, і зокрема, французьким інвесторам інвестиції під гарантії їхніх держав.

"Кілька місяців тому до Києва надійшла подібна ініціатива з боку Литви. Вільнюс пропонував європейським партнерам допомагати Україні не лише політично, а й кредитами. Цілком зрозуміло, що жодна з міжнародних страхових компаній не візьметься виступити гарантом бізнесу в українських умовах", - заявив міністр.

Реклама:

Абромавичус пояснив, що суть пропозиції полягає у тому, аби кожна країна Євросоюзу визначилася і на певну суму інвестицій надала свої гарантії.

"Наприклад, французи - на 100 млн євро, литовці - на 50 млн євро, і так би гуртом назбирали кілька мільярдів інвестицій за кілька місяців. Повірте, кількість компаній, що хочуть отримати під свої іноземні інвестиції державні гарантії, величезна. У цьому контексті з боку французьких компаній була повна підтримка", - повідомив він.

"Крім того, ми запропонували інвестувати нові проекти в Україні за рахунок європейського капіталу. Тут існує низька відсоткова ставка, тому у французьких компаній є хороша можливість вигравати у тендерах на великі інфраструктурні проекти в Україні", - запевняє міністр.

За його словами, компанії можуть "приводити" своє фінансування на будівництво доріг, житла для військовослужбовців, інші соціальні проекти.

"Ми говоримо нашим партнерам у Франції, Європі та на Заході: ви маєте 1-2% ставок, приходьте до нас із вашими ідеями, технологіями, беріть на субпідряд українські компанії і будуйте, реалізовуйте проекти", - сказав Абромавичус.

"Зараз у Франції економіка розвивається досить повільно, очікується зростання ВВП на рівні 0,4%. Тому французи повинні бути зацікавленими у розвитку зовнішніх ринків", - підсумував міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: