У найближчі десять років Росію очікує розпад - Stratfor

Середа, 25 лютого 2015, 16:37

У найближчі десять років світ очікують зміни: Росію очікує розпад, Німеччина втратить позицію лідера в ЄС, а її місце займе Польща.

Про це йдеться в прогнозі на найближче десятиліття, представленому американським аналітичним центром Stratfor.

Згідно з прогнозом, малоймовірно, що Російська Федерація виживе в своєму нинішньому вигляді.

"Нездатність Росії перетворити свій енергетичний прибуток в економіку робить її вразливою до коливань цін. У неї відсутній будь-який захист проти цих ринкових сил. Враховуючи організацію федерації, де прибуток в першу чергу надходить до Москви, потік ресурсів також істотно зміниться", - йдеться в прогнозі.

Реклама:

Як відзначають аналітики Stratfor, в центрі економічного зростання буде Польща.

"У центрі економічного зростання та збільшення політичного впливу буде Польща. Вона зберегла один з найбільш вражаючих показників зростання після Німеччини та Австрії. Крім того, хоча її населення і може зменшитися, це скорочення, швидше за все, буде набагато менше, ніж в інших європейських країнах. Польща буде диверсифікувати свої торговельні відносини, щоб стати домінуючою силою на стратегічній Північної Європейській арені", - йдеться в прогнозі.

Крім того, очікується, що Польща буде лідером антиросійської коаліції, в яку, що важливо, буде входити Румунія в першій половині цього десятиліття.

"У другій половині десятиліття цей союз буде відігравати важливу роль у зміні російських кордонів і відновленні втрачених територій шляхом формальних та неформальних засобів. Зрештою після ослаблення Москви цей союз буде надавати домінуючий вплив не тільки на Білорусь і Україну, але і рушить далі на схід. Це сприятиме подальшому зміцненню Польщі та її союзників", - відзначають в Stratfor.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!