Інфляція в Німеччині впала до мінімуму з 2009 року

Вівторок, 6 січня 2015, 12:06

Інфляція в Німеччині, розрахована за стандартами Євросоюзу, прискорилася в грудні 2014 року на 0,1% в перерахунку на річні темпи, зростання сповільнилося з листопадових 0,5%.

Про це йдеться в повідомленні Федерального статистичного управління країни, пишуть "Вести.ru".

Зростання споживчих цін минулого місяця виявився мінімальним з жовтня 2009 року. Ціни, розраховані за національними стандартами, зросли на 0,2% після листопадового підвищення на 0,6%. Економісти, опитані агентством Bloomberg, прогнозували зростання першого показника на 0,2%, другого - на 0,3%.

У помісячному вираженні ціни не змінилися за німецькими стандартами і збільшилися на 0,1% за стандартами ЄС. Експерти прогнозували підвищення першого показника на 0,1%, другого - на 0,2%.

Реклама:

На думку деяких економістів, настільки мляве зростання цін у Німеччині обов'язково відіб'ється на загальному показнику інфляції в єврозоні, який в листопаді знаходився на мінімальному за 5 років рівні в 0,3%, у тому числі він може стати негативним у грудні.

Це, можливо, зможе остаточно переконати керівництво Європейського центрального банку вже в січні прийняти рішення про купывлю суверенних бондів.

Представники великих галузей німецької економіки насторожено дивляться в 2015 рік, пише Deutsche Welle.

Лише в 7 з 48 галузевих спілок і асоціацій представники німецького бізнесу оцінили свою поточну економічну ситуацію краще, ніж в 2013 році, підтверджують результати дослідження кельнського Інституту німецької економіки.

Опитування, проведене IW серед підприємств з 48 галузей, свідчить, що в 20 з них підприємці налаштовані песимістично.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!