Банк Росії продав 1,9 мільярда для підтримки рубля

П'ятниця, 5 грудня 2014, 11:25

Банк Росії 3 грудня продав на валютному ринку 1,9 млрд доларів, або 101,150 млрд руб в рублевому еквіваленті, для стабілізації курсу рубля.

Про це свідчать дані на сайті регулятора, передає "Інтерфакс".

За день до цього інтервенції не проводилося.

1 грудня Центробанк продав на валютному ринку 700 млн доларів (у рублевому еквіваленті - 36,87 млн рублів). До цього регулятор не проводив валютні інтервенції з 10 листопада, коли відпустив рубль у вільне плавання.

Реклама:

Регулятор попереджав, що перехід до режиму вільного курсоутворення не означає його повний відхід з валютного ринку і що ЦБ готовий проводити валютні інтервенції у разі виникнення загроз для фінансової стабільності.

Напередодні, у четвер, ЦБ заявив, що поточний курс рубля істотно відхилився від фундаментально обґрунтованих значень, тобто тих рівнів, які визначаються макроекономічними факторами, насамперед впливають на платіжний баланс: цінами на експортовані товари, диференціалом процентних ставок, економічною активністю та іншими параметрами .

У листопаді Банк Росії позначив тенденції на валютному ринку, які він буде розцінювати як загрозу фінансовій стабільності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!