Німеччина виділить 14 мільйонів на природоохоронні заходи в Україні

Середа, 17 грудня 2014, 11:50

Німецька сторона підтвердила надання Україні 14 мільйонів євро на впровадження проекту "Підтримка природно-заповідних територій України".

Такі домовленості було досягнуто під час зустрічі міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка з представниками Уряду Федеративної Республіки Німеччина, повідомляє прес-служба Мінекології.

"Ці кошти підуть на зміцнення національних природних парків, біосферних і природних заповідників у Карпатському регіоні України для збільшення кількості відвідувачів і туристів, посилення освітньої роботи з місцевим населенням, виконання європейських вимог щодо збереження особливо цінних тварин та рослин. Необхідно погодити міжурядову та фінансову угоди та після їх підписання розпочати проект", - йдеться у повідомленні.

Крім того, йшлося про можливість виділення ще 19 млн євро.

Реклама:

Так, німецька сторона розглядає можливість надання відповідного фінансування у сумі до 15 млн євро на збереження особливо цінних лісових екосистем із метою їх адаптації до змін клімату.

Також, ще 4 млн євро Україна може отримати на будівництво міжнародного центру збереження букових пралісів і його розміщення в селі Кваси Карпатського біосферного заповідника.

"Сьогодні ми не пропускаємо жодної можливості залучення міжнародної фінансової допомоги до вирішення проблем всередині країни у всіх галузях. Німецька сторона готова вже виділити 14 млн євро, ще 19 млн євро - це предмет обговорень, але я певний, що ми зможемо довести свою спроможність реалізувати ці проекти і прозоро витратити кошти, надані українському уряду", - підкреслив Шевченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!