Місія МВФ працюватиме в Києві з 11 по 25 листопада

П'ятниця, 7 листопада 2014, 18:11

Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме в Києві з 11 по 25 листопада.

Про це повідомляється в заяві постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше, якою володіє "Інтерфакс-Україна".

"У Києві в період з 11 по 25 листопада працюватиме місія МВФ під керівництвом Миколи Георгієва. Місія проведе обговорення з представниками влади країни поточної економічної ситуації, прогресу в реалізації програми, а також політики влади, спрямованої на підтримання макроекономічної і фінансової стабільності та відновлення зростання", - зазначено в заяві.

"Дискусії триватимуть після того, як буде сформовано новий уряд", - підкреслюється в заяві.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що технічна місія МВФ працюватиме в Києві з 4 по 17 листопада 2014 року за запрошенням Міністерства фінансів: в рамках візиту, присвяченого питанням оподаткування природних ресурсів, передбачені зустрічі експертів МВФ з фахівцями українських органів державної влади.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ 30 квітня ухвалила кредитну програму stand-by для України в обсязі 16,67 млрд доларів, розраховану на два роки.

Спочатку другий-четвертий транші були намічені відповідно на 25 липня, 25 вересня та 15 грудня 2014 року в обсязі по SDR914,7 млн, тоді як п'ятий-восьмий квартальні транші 2015 року - по SDR1,372 млрд.

Заключний дев'ятий транш програми в SDR686 млн, у разі дотримання закладених в неї термінів і умов, повинен бути виділений в середині березня 2016 року.

Місія МВФ працювала в Україні з метою першого перегляду програми з 24 червня по 18 липня 2014 року. В рамках першого перегляду обговорювалися питання коригування макропрогнозу і державного бюджету на 2014 рік, у тому числі у зв'язку з нестабільною ситуацією в Донецькій і Луганській областях.

Рада директорів МВФ завершила перший перегляд програми і схвалила виділення другого траншу 29 серпня.

Рада директорів МВФ на початку вересня схвалила прохання Києва та об'єднала третій і четвертий транші з метою отримання їх у поточному році без зміни загального обсягу програми. При цьому другий і третій перегляд кредитної програми було вирішено також об'єднати в один.

Фонд відзначав, що економічна політика України, в цілому, здійснюється в рамках програми, однак конфлікт в східній частині країни негативно позначається на економіці і в цілому на ситуацію в країні, і компенсаційні заходи будуть мати вирішальне значення для досягнення ключових програмних цілей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!