Банки РФ почали обмежувати продаж валюти

П'ятниця, 7 листопада 2014, 12:01

Зростання курсів долара і євро призвело до ажіотажного попиту населення на валюту.

Про це пише РБК.

За жовтень продажі готівкової валюти у відділеннях банків зросли в два-три рази в порівнянні з вереснем.

Через наплив клієнтів в деяких невеликих банках валюта вже закінчилася, а в середніх і великих почали приймати попередні замовлення на неї.

Реклама:

"Зараз ми бачимо підвищений попит на валюту в порівнянні з попередніми тижнями, в середньому населення купує в 3-4 рази більше, ніж зазвичай", - каже старший віце-президент банку ВТБ24 Дмитро Орлов.

"Попит громадян на іноземну валюту зріс в 3 рази", - підтверджує начальник відділу конверсійних операцій банку "Відкриття" Артем Зотов. Таку ж тенденцію помітили в Связь-банку.

"Громадяни передусім купують долари США. Особливо це стало помітно після того, як долар подолав психологічно важливу позначку в 40 рублів", - зазначає начальник управління операцій на фінансових ринках банку "Інтеркоммерц" Андрій Харіна.

Він каже, що попит збільшився на всі валюти, але євро купують менше.

"В Єврозоні не все гладко, вважається, що це більш ризиковий інструмент. Деякі клієнти купують англійський фунт", - каже Харін.

За його словами, середня сума покупки валюти громадянами варіюється в залежності від місця розташування допофіса, але в середньому в Москві вона становить близько 10 тис доларів і близько 8 тис євро. Раніше громадяни купували в середньому 1-3 тис доларів.

Готівкова валюта фізично є не у всіх банках.

Наприклад, в деяких відділеннях Московського кредитного банку (МКБ) 6 листопада вільної готівкової валюти не було, вона пропонувалася лише за попереднім замовленням і клієнтам банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: