"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підстав для жорстких обмежень на виведення капіталу наразі немає – НБУ

Четвер, 20 січня 2022, 14:55
 
фото: нбу

У НБУ заявили, що наразі підстав говорити про жорсткі валютні обмеження немає.

Про це керівництво НБУ заявило під час брифінгу.

Журналісти запитали, чи буде НБУ вдаватись до обмежень на виведення капіталу, подібних до тих, які були у 2014-2015 роках, якщо загроза війни матеріалізується, та чи будуть вони жорсткішими/легшими.

"Звичайно, у НБУ має бути план на випадок різних подій і в нас такі плани є. Але на сьогоднішній день, на нашу думку, підстав про те, щоб говорити про використання якихось жорстких адміністративних обмежень, немає", - заявив заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.

Реклама:

Директор Департаменту відкритих ринків Олексій Лупін додав, що, наприклад, у березні 2020 року, коли був перший локдаун, а курс девальвував на 5 грн, навіть в цей період валютних обмежень НБУ не вводив.

Детальніше про те, на що ще впливає ризик російського вторгення на українські активи ЕП розповідала у публікації: Українські активи та гривня стрімко падають на тлі загрози РФ: які наслідки?

Нагадаємо:

Національний банк погіршив свій прогноз зростання ВВП України у 2022 році через геополітичну ситуацію.

Національний банк ухвалив рішення підняти облікову ставки на 1 в.п. до 10% - НБУ продовжуватиме цикл посилення монетарної політики й готовий діяти рішуче в разі подальшої реалізації проінфляційних чинників.

У середу, 19 січня, котирування українських облігацій зовнішньої держпозики відновили зростання після декількох днів значного падіння.

Котирування українських облігацій зовнішньої держпозики продовжили значно падати третій день поспіль на тлі загрози повномасштабного вторгення РФ в Україну.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: