Ціни на нафту пішли вниз

П'ятниця, 7 листопада 2014, 09:27

Світові ціни на нафту знижуються в ході торгів п'ятниці на тлі погіршення ОПЕК прогнозу щодо попиту на нафту до 2035 року.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI станом на 8.24 за московським часом знижувалася на 1,44% - до 77,56 долара за барель.

Ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшувалася на 0,68% - до 82,39 долара за барель.

Реклама:

ОПЕК погіршила прогноз по попиту на нафту до 2035 року до 108 мільйонів барелів на день, що на 0,5 мільйона барелів на день менше торішнього прогнозу.

Глава аналітичного департаменту компанії IAF Advisors Кайл Купер пов'язує зниження вартості нафти зі зміцненням долара. 

"Ринок, ймовірно, залишиться поки слабким. Зміцнення долара зазвичай корелює зі зниженням цін на сировину, і, безумовно, це випадок з нафтою", - вважає фахівець, слова якого наводить агентство Bloombeg. 

В п'ятницю інвестори очікують статистику з безробіття і зайнятості в несільськогосподарських галузях США, яка, згідно з прогнозами, має бути хорошою.

За прогнозами аналітиків, опитаних агентством Рейтер, число робочих місць в жовтні збільшиться на 231 тисячу з зафіксованих місяцем раніше 248 тисяч.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: