Словаччина збільшить реверсні поставки газу в Україну

Середа, 5 листопада 2014, 09:18

Оператор газотранспортної системи Словаччини Eustream оголосив про намір збільшити поставки газу в Україну в реверсному режимі на 4,5 млн кубометрів палива на добу.

Про це повідомив у вівторок ввечері представник компанії Ваграм Чугурян, пише "Прайм".

"Компанія Eustream оголошує про початок процедури Open Season для збільшення поставок газу в Україну в реверсному режимі по трубопроводу "Вояни-Ужгород" на 4,5 млн кубометрів палива на добу", - сказав Чугурян.

Він пояснив, що підвищення потужності газопроводу стало можливо завдяки технічним удосконаленням, проведеним на його українській частини.

Реклама:

За словами Чугуряна, компанії, зацікавлені в поставках газу в Україну в реверсному режимі, можуть зареєструватися для участі в процедурі Open Season з 4 по 17 листопада цього року. Додаткові поставки палива по трубопроводу "Вояни-Ужгород" можуть розпочатися 1 січня 2015 року.

Таким чином, загальний обсяг поставленого в Україну в реверсному режимі газу може з 1 січня 2015 року зрости до 31,5 млн кубометрів на добу (близько 11,5 млрд кубометрів на рік).

В даний час по цьому трубопроводу щодоби переправляється до 27 млн ​​кубометрів газу (близько 9,85 млрд кубометрів на рік).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: