У РФ кажуть, що взяли на себе повну відповідальність за ядерні об'єкти в Криму

Вівторок, 4 листопада 2014, 10:25

Росія "взяла на себе повну відповідальність" за ядерні об'єкти на території Республіки Крим та міста Севастополя, а також готова дати Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) можливість провести на них інспекції. 

Про це заявив заступник постійного представника Росії при ООН Олександр Панкін на засіданні Генеральної Асамблеї всесвітньої організації, присвяченому роботі МАГАТЕ, пишуть "Ведомости".

Російський дипломат відповів на утвердження української сторони про те, що "окупація "Криму і Севастополя" підриває режим ядерного нерозповсюдження".

"Росія взяла на себе повну відповідальність за ядерні об'єкти в її нових суб'єктах. Крім того, РФ висловила готовність надати агентству, якщо воно проявить до того інтерес, можливість провести повноформатну перевірку, що вихідний або спеціальний матеріал, що використовується на цих установках, не був вилучений з них, за винятком випадків, передбачених угодою між СРСР і МАГАТЕ від 21 лютого 1985", - сказав Панкін.

Реклама:

Він нагадав, що Росія, "діючи в дусі відкритості та співпраці", повідомила секретаріат агентства про статус ядерних об'єктів в Республіці Крим і Севастополі та "включила їх до списку мирних установок, на яких можливе застосування гарантій МАГАТЕ" відповідно до двосторонньої угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!