РФ не дозволила Києву транзит вугілля через свою територію

Понеділок, 3 листопада 2014, 16:05

РФ не дозволила транзит вугілля з підконтрольних бойовикам українських шахт через російсько-український кордон.

Про це повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков, передає "Інтерфакс-Україна".

"Офіційно Росія не дала дозволу. Були плани проїхати залізничним транспортом, транзитом через Росію, Ростовську область і заходом в Україну. Сьогодні ця схема, на жаль, не працює", - сказав він на брифінгу в Києві в понеділок.

Як повідомлялося, через зруйновані залізничні шляхи існує проблема доставки вугілля з шахт ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит" і "ДТЕК Ровенькиантрацит" і ряду державних вугледобувних підприємств.

Реклама:

У зв'язку з цим планувалося здійснити вивезення вугілля транзитом через Росію з наступним його завезенням на українські ТЕС через Харківську область.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості наказом №675 від 29 вересня 2014 року затвердило перелік підприємств, які можуть тимчасово, до відновлення залізничного сполучення територією України, здійснювати доставку вугілля територією РФ через пункт пропуску Красна Могила (Луганська область) - Гуково (Ростовська область, РФ).

Зокрема, планувалося вивезти вугілля, власником якого є ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит", "ДТЕК Ровенькиантрацит" і ДП "Вугілля України".

У той же час, зазначив Зюков, міністерству відомі факти вивозу українського вугілля бандформуваннями через територію РФ.

Україна в даний час через події на Донбасі відчуває дефіцит вугілля антрацитових марок, які видобуваються на шахтах, що знаходяться на підконтрольних бойовиками територіях. У зв'язку з цим вже налагоджений імпорт вугілля з РФ і ПАР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: