Прибуток одного з найбільших банків РФ впав на 88%

Четвер, 20 листопада 2014, 12:37

Чистий прибуток групи ВТБ за 9 місяців впав на 88% до 5,4 млрд рублів.

Про це йдеться у фінансовій звітність групи за міжнародними стандартами фінзвітності, пише ТАСС.

Як повідомляється, роком раніше чистий прибуток групи ВТБ становив 46 млрд рублів, за підсумками першого півріччя поточного року - 5,5 млрд рублів.

ВТБ збільшив відрахування в резерви до 157,8 млрд рублів з 72,8 млрд рублів роком раніше. Про це йдеться у фінансовій звітності за міжнародними стандартами (МСФЗ) групи.

Реклама:

Як раніше повідомлялося, за підсумками першого півріччя 2014 відрахування в резерви групи зросли в 1,8 разу в річному вираженні - до 92,8 млрд рублів.

Рентабельність капіталу ВТБ в звітний період становила 0,8% проти 7,4% торік, тобто впала на 6,6 процентних пунктів. Сукупний кредитний портфель ВТБ за МСФЗ зріс на 21,2% до 8,02 трлн рублів.

Разом з тим, частка непрацюючих кредитів ВТБ за МСФЗ за липень-вересень 2014 зросла на 0,1 процентного пункту до 6%.

Уповільнення зростання ВВП РФ і напруженість в Україні призвели до збільшення вартості ризику ВТБ до 2,9%, говориться в звітності банку.

При цьому, у третьому кварталі 2013 року показник вартості ризику (cost of risk, CoR) становив 1,7%.

На початку квітня глава банку ВТБ Андрій Костін зазначав, що група вважає введення санкцій США найбільшим ризиком для роботи в середньостроковій перспективі.

Санкції США і ЄС, що стосуються в тому числі і ВТБ, були введені в липні 2014 року і передбачають закриття можливостей залучення середньо- і довгострокового фінансування в цих країнах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!