В Україні заборонили обіг препаратів "Карсил" і "Фестал"

Середа, 19 листопада 2014, 13:08

Держлікслужба тимчасово заборонила обіг лікарського засобу "Карсил", з маркуванням АТ "Софарма" (Болгарія), АТ "Болгарська роза-Севтополіс" (Болгарія), а також лікарського засобу "Фестал" з маркуванням "Авентіс Фарма Лімітед" (Індія).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, заборонені до обігу серії таблеток "Карсил", зокрема, мають чіткі ознаки фальсифікату.

Так, за інформацією виробника АТ "Софарма" та представництва в Україні ВАТ "Вітаміни", характерні ознаки фальсифікації - суттєві візуальні відмінності упаковки фальшивих ліків від оригінальної продукції за показником "Маркування".

Реклама:

Як відзначають в Держлікслужбі, "аптечні установи та пересічний покупець з легкістю можуть відрізнити такі псевдоліки.

При виявленні сфальсифікованих зразків таблеток "Карсил" суб'єкти господарської діяльності зобов'язані вжити заходів до вилучення з обороту шляхом приміщення на карантин та повідомити про це територіальний орган Держлікслужби".

Крім того, Держлікслужба заборонила обіг всіх серій лікарського засобу "Фестал" виробництва "Авентіс Фарма Лімітед" (Індія) на підставі встановленого факту незабезпечення гарантії якості даного засобу методами контролю якості за показниками "Ідентифікація. Альфа амілаза", "Мікробіологічна чистота".

Держлікслужба зобов'язала суб'єктів господарювання при виявленні зразків фальсифікованого кошти "Фестал" вжити заходів щодо вилучення з обігу шляхом знищення або повернення постачальнику (виробнику), і повідомити до територіального органу Держлікслужби про вжиті заходи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: