Росія і Україна мають шанси домовитися щодо газу - Новак

Четвер, 30 жовтня 2014, 12:23

Росія і Україна можуть у четвер домовитися про відновлення поставок газу за умови підписання документів, які сторони обговорили минулої ночі.

Про це доповів міністр енергетики Олександр Новак прем'єр-міністру Дмитру Медведєву у ході засідання уряду РФ, передає "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що мова йде про підписання двох протоколів: між РФ, Єврокомісією і Україною, між Єврокомісією і Україною, а також технічного доповнення до контракту між "Газпромом" і "Нафтогазом України".

За словами Новака, якщо документи будуть готові до підписання, то сторони домовилися, що їх можна підписати вже в четвер.

Реклама:

Міністр зазначив, що в додатковій угоді до контракту між компаніями будуть обумовлені технічні моменти, пов'язані з обсягом поставок, механізмом проведення поставок і процедур виконання.

Як заявив раніше за підсумками переговорів глава "Газпрому" Олексій Міллер, в двосторонньому протоколі між Україною і Єврокомісією, будуть прописані фінансові гарантії останньої з оплати газу Україною.

Новак повідомляв також, що "досягнуті домовленості за ціною, по механізму реструктуризації заборгованості, передоплатою, за бажанням наших партнерів в листопаді-грудні отримати певні обсяги газу".

Між тим Міллер повідомляв, що сторони можуть підписати ці документи тільки в тому випадку, якщо українська сторона і Єврокомісія досягнуть згоди щодо двостороннього протоколу, де прописані фінансові гарантії Єврокомісії Україні.

"Якщо такої домовленості не буде, то, відповідно, зустрічей, переговорів не буде, і ніякі документи не будуть підписані", - зазначив Міллер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!