Олланд заявив, що Франція не скасовує контракт із Росією про "Містралі"

Четвер, 4 вересня 2014, 20:21

Франція не скасовувала і не зупиняла чинності контракту про постачання Росії двох ударних десантних вертольотоносців класу "Містраль".

Про це заявив президент країни Франсуа Олланд, передає Радіо Свобода.

Просто наразі не склалися умови для передачі першого з цих кораблів, сказав він журналістам після прибуття на саміт НАТО у британському Ньюпорті і перед зустріччю з колегою з України Петром Порошенком.

За його словами, умовами для передачі корабля є припинення вогню на Сході України і врегулювання конфлікту, а цього наразі немає.

Реклама:

Якщо будуть подальші ускладнення, передачу корабля відкладуть, але контракт зупиняти не будуть, додав Олланд.

Агентство "Франс-Прес" повідомило з посиланням на неназване "добре поінформоване джерело", що, попри рішення Франції наразі зупинити передачу Росії першого з кораблів, будівництво обох триває. Ніяких вказівок зупиняти його не надходило, додало джерело.

У Росії міністр промисловості Денис Мантуров заявляв, що Росія сподівається на виконання контракту відповідно до його умов.

У середу міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс уже заявляв: Франція сподівається, що відсутні наразі умови для поставки Росії двох "Містралів" усе-таки з’являться в майбутньому.

Він виступив із цими словами тоді, як Франція оголосила, що зупиняє плани передати Росії перший із двох бойових кораблів класу "Містраль" через дії Москви проти України.

Перший "Містраль" має бути готовий до передачі Росії вже наступного місяця. Другий із замовлених Росією таких кораблів мав би бути готовий через рік.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: