Аграрні компанії України за півроку подешевшали на понад 20%

Середа, 3 вересня 2014, 20:51

Капіталізація українських публічних аграрних компаній за останні 6 місяців зменшилася більше ніж на 1,1 мільярда доларів, або на 22,2%, а з жовтня 2013 року - на 2,5 мільярда доларів, або на 39,1%, та станом на кінець серпня становила 3,9 мільярда доларів.

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

Як зазначається, ця тенденція не зупиняється і фактично кожна аграрна компанія показує зменшення вартості своїх цінних паперів.

Так, за останні півроку найбільшого зменшення ринкової капіталізації у відсотковому значенні зазнали: Агрохолдинг "Мрія", який напередодні оголосив технічний дефолт, зі зменшенням на 472,5 млн доларів - 66,9%, KSG Agro, зі зменшенням на 19,5 млн доларів - 57,9% та Мілкіленд - на 45,5 млн доларів - 49,3%.

Реклама:

"Збільшення капіталізації показала лише одна компанія - Ovostar - на 7,7 млн доларів або 6,3%", - йдеться у повідомленні.

За словами генерального директора УКАБ Володимира Лапи, капіталізація українських аграрних компаній зараз знаходиться на найнижчому рівні, починаючи з 2009 року.

"Військові дії лише частково пояснюють цей факт. При цьому вже тривалий час відчувається влив політичної і макроекономічної нестабільності, включаючи ситуацію на фінансових ринках. Також інвесторам не додають оптимізму перманентні спроби Міністерства фінансів  підвищити податковий тиск на сільгоспвиробників", - констатує Лапа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: