Дума обмежила частку іноземців у російських ЗМІ

Субота, 27 вересня 2014, 13:40

Держдума в другому і третьому читанні прийняла закон про обмеження максимальної частки іноземних акціонерів у капіталі російських ЗМІ - відтепер вона не повинна перевищувати 20%.

Під дію закону потрапить близько 30 засобів масової інформації, які працюють в Росії, в тому числі Forbes, "Комерсант" і "Ведомости", пише "Прайм".

Поправки були внесені на розгляд парламенту 17 вересня, ініціаторами документа виступили депутати Держдуми Вадим Дєньгін (ЛДПР), Володимир Парахін (СР) і Денис Вороненко (КПРФ).

Крім обмеження частки іноземних акціонерів у ЗМІ, в законі встановлюється, що іноземні громадяни, особи без громадянства та громадяни РФ, які мають громадянство іншої країни, не мають права виступати засновниками ЗМІ.

Реклама:

Дія закону не поширюється на ЗМІ, утворені в рамках міжнародних угод. Йдеться про телерадіокомпанії "Мир" і телерадіокомпанії "Союзної держави Росії і Білорусії".

Документ має набути чинності з січня 2016 року, разом з тим, до січня 2017 передбачається перехідний період, що дає можливість іноземним акціонерам привести всі корпоративні ланцюжки у відповідність до законодавства.

В рамках закону Роскомнадзор може призупиняти діяльність ЗМІ через суд, якщо його структура власності не відповідає новим вимогам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: