НБУ: долар повинен коштувати не більше 12,9 гривні

Четвер, 11 вересня 2014, 16:01

У Національному банку у середу відбулася чергова щотижнева нарада керівництва регулятора та 40 найбільших українських банківських установ.

Про це Нацбанк повідомив на сторінці в Facebook.

Як зазначається, під час зустрічі банкіри обговорили останні тенденції на валютному ринку та скоординували свої кроки щодо збереження курсової стабільності.

"Учасники зустрічі в черговий раз підкреслили, що саме курс на рівні 12,5-12,9 гривень за долар є адекватним курсом сьогоднішнього дня та, сподіваючись на перемир’я, висловили свої очікування щодо поліпшення як поточної ситуації, так і майбутнього країни загалом", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Наразі регулятор прагне говорити з банкірами однією мовою. Наш останній досвід спілкування та реалізація спільно прийнятих рішень вже продемонстрували свою ефективність, позитивно вплинувши на валютний ринок. Тому проведення зустрічей у такому форматі буде продовжено і надалі", - зауважила голова Національного банку Валерія Гонтарева.

Вона також додала, що саме солідарна відповідальність банківської спільноти перед суспільством є запорукою стабільності гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!