ДТЕК Ахметова хоче завезти в Україну 600 тисяч тонн вугілля з РФ

Середа, 10 вересня 2014, 15:25

Енергетичний холдинг ДТЕК, контрольований бізнесменом Рінатом Ахметовим, в умовах різкого зниження видобутку вугілля на шахтах Донбасу через дії російських озброєних бойовиків, що привело до дефіциту палива для теплоелектростанцій країни, планує завезти 600 тисяч тонн вугілля з Росії.

Про це на прес-конференції повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, передає УНІАН.

"ДТЕК планує завезти 600 тисяч тонн вугілля з Росії", - сказав Волинець. При цьому він зазначив, що не знає точного походження вугілля, яке ДТЕК ввозитиме з Росії.

"Я не знаю, звідки це вугілля, але швидше за все, що його буде поставлено з шахт Ростовської частини Донбасу, які управляються ДТЕКом Ріната Ахметова", - сказав голова профспілки, додавши, що вугілля вже поставляється на Луганську ТЕС.

Реклама:

Водночас Волинець підкреслив, що кожна компанія - імпортер вугілля повинна інформувати уряд і громадськість про обсяги закупівлі імпортного вугілля, його походження і ціну, оскільки вся ця інформація є надзвичайно важливою в умовах дефіциту вугілля в Україні.

Як зазначив голова профспілки, у свою чергу уряд повинен стежити за тим, щоб під час імпорту вугілля не було компаній-"прокладок", створених для відмивання грошей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!