"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

УКАБ просить не застосовувати штрафних санкцій до аграріїв у зоні АТО

П'ятниця, 8 серпня 2014, 16:33

Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" просить керівництво держави не застосовувати штрафних санкцій до сільгосппідприємств, яким доводиться працювати у зоні АТО.

Про це йдеться у прес-релізі асоціації.

За даними УКАБ, у Донецькій та Луганській областях працюють майже 4 тисячі сільськогосподарських підприємств і майже 300 переробних підприємств. У 2013 році їх частка у валовому виробництві м’яса становила 7,4%, молока - 5,3%, зернових і зернобобових культур - 5,6%.

"Варто зазначити, що у виробництві аграрної продукції у цих областях задіяні більше 52 тисяч людей", - йдеться у прес-релізі.

Реклама:

Зважаючи на складні умови, в яких доводиться працювати аграріям на цих територіях, УКАБ звернувся з листом до Голови Комітету Верховної ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Олександри Кужель з проханням забезпечити внесення коректив в ініційовані депутатом законопроекти №№ 4313а та 4314а від 21.07.2014  щодо суб’єктів господарювання, які проводять свою діяльність у зоні АТО.

Як зазначається, пропозиції полягають у незастосуванні штрафних санкцій до суб’єктів господарювання,  які проводять свою фінансово-господарську діяльність на відповідних територіях Донецької та Луганської областей, пені за кредитними зобов’язаннями, наданні таким суб’єктам відповідного податкового статусу.

"Такі пропозиції надходять до УКАБ від сільськогосподарських підприємств", - йдеться у повідомленні.

"Ми переконані, що врахування цих пропозицій допоможе запобігти погіршенню соціально-економічного стану сільгосппідприємств, які наразі працюють в надскладних умовах, що супроводжуються логістичними проблемами", - наголосив президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса.

Крім того, за його словами, у зв’язку з АТО темпи проведення жнив у Донецькій та Луганській областях нижчі, ніж у середньому по зоні степу, де вже обмолочено 95% прогнозованих площ, у той час як у Донецькій області цей показник становить 88%, а в Луганській - 61%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: