ЄЦБ назвав умови фінансування банків РФ

П'ятниця, 8 серпня 2014, 09:18

Президент ЄЦБ Маріо Драгі в рамках своєї прес-конференції пояснив умови, за якими держбанки РФ в єврозоні отримають доступ до рефінансування.

Про це пишуть "Весті.Економіка" з посиланням на Reuters.

"Ці банки працюватимуть в рамках регулювання ЄС. Але ми зробимо ще дещо, в тому плані що у цих банків буде доступ до рефінансування. Але їх попросять, по-перше, озвучити їх потреби, і, по-друге, згода буде дана, якщо вони підтвердять, що запитана ліквідність не буде використана для обходу обмежувальних заходів ЄС. Так що банкам доведеться пояснити, чому їм потрібні гроші, і інспектори, наглядові органи національних центробанків розглянуть їхні заяви", - зазначив Драгі.

Наприкінці липня в рамках секторальних санкцій відносно Росії Євросоюз оголосив про введення офіційної заборони з 1 серпня для залучення капіталу на ринках ЄС п'яти російським банкам залучати капітал на ринках ЄС.

Реклама:

Заборона торкнулася таких банків, як Сбербанк, ВТБ, "Газпромбанк", "Зовнішекономбанк" і "Россельхозбанк".

В агентстві Reuters зазначили, що, за відомостями джерела в Раді керуючих ЄЦБ, "регулятор мав намір дозволити європейським дочірнім підрозділам даних російських банків, які займаються законним бізнесом, зберегти доступ до капіталу".

В австрійському підрозділі Сбербанку в середу відмовилися від коментарів. В ВТБ послалися на заяву, в якій повідомили, що ні австрійський підрозділ, ні дочірні компанії в Німеччині і Франції не є мішенню санкцій.

У банку також додали, що його відділення не зачеплені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!