Уряд пропонує змінити розподіл бюджетної допомоги для аграріїв

Понеділок, 4 серпня 2014, 17:34

Кабінет міністрів пропонує внести зміни до законодавства, які дозволять державі відшкодовувати витрати на будівництво і реконструкцію тваринницьких комплексів не лише для великих, а середніх і малих господарств.

Відповідний законопроект "Про внесення змін до статті 172 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України", копія якого є в розпорядженні "ЕП", уряд ухвалив на засіданні 23 липня.

Зокрема, якщо раніше надання допомоги з відшкодування 50% вартості будівництва та реконструкції тваринницьких і комплексів залежало від кількості поголів'я, то тепер цей пункт прибрали.

Так, для того, щоб отримати відшкодування у розмірі 50% вартості будівництва або реконструкції ферм чи комплексів, раніше необхідно було, щоб вони налічували не менше: 500 голів – якщо мова йде про рогату худобу, не менше 1200 голів – свиноматки, і не менше 1 мільйона голів – для птахофабрик.

Реклама:

Разом з тим до переліку об'єктів, вартість яких частково може бути відшкодована, законопроектом також додано "доїльні зали" та "створені на кооперативних засадах м'ясопереробні комплекси".

Раніше "Економічна правда" уже писала, що бюджетну допомогу для будівництва тваринницьких комплексів раніше переважно отримували підприємства членів уряду, парламентарів та великі агрохолдинги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: