Бойовики знищили шахту Ахметова "Комсомолець Донбасу" - Дтек

Понеділок, 18 серпня 2014, 11:04

17 серпня в Донецькій області від артобстрілу знищена шахта "Комсомолець Донбасу", яка належить компанії Дтек Ріната Ахметова.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Дтек.

"Близько 18:00 (17 серпня) територія промислового майданчика Дтек шахти "Комсомолець Донбасу" була піддана артобстрілу. На шахті пожежа - горять господарські будівлі. Ведеться гасіння. В результаті артобстрілу шахта повністю знеструмлена. Введено в дію план ліквідації аварії", - йдеться в повідомленні .

Як зазначається, на момент обстрілу в шахті знаходилася аварійна бригада з семи гірників, які забезпечували вентиляцію і відкачку води. Всіх людей вивели на поверхню.

Реклама:

"В Шахтарському районі на підприємстві видобуток вугілля не ведеться з 1 серпня. Шахта є вибухонебезпечною. Без вентиляції може збільшитися концентрація метану і статися вибух", - додали в прес-службі.

Шахта "Комсомолець Донбасу" є однією з найбільших в Україні і забезпечує робочими місцями близько п'яти тисяч чоловік. Шахта видобуває 4 млн тонн вугілля в рік - близько 8% всієї вуглевидобутку України.

Дтек - енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи Систем Кепітал Менеджмент, акціонером якої є Рінат Ахметов.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!