МБРР виділить Україні 800 мільйонів на дороги

Вівторок, 8 липня 2014, 16:09

Міжнародний банк реконструкції та розвитку виділить Україні близько 800 мільйонів доларів на ремонт доріг.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

"МБРР готовий розпочати підготовку до реалізації третього інфраструктурного проекту в Україні - на ремонт ділянки від міста Полтава до міста Харків автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський, будівництво обходу міста Решетилівка та будівництво транспортної розв’язки у селі Бутенки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, такої домовленості було досягнуто в ході чергового перегляду проектного портфелю МБРР, що днями відбувся в Києві".

Реклама:

За словами Терезії Бабич, начальника Відділу міжнародного співробітництва Державного агентства автомобільних доріг України, два спільних проекти, що вже реалізуються в Україні, довели Банку ефективність інвестування в українську економіку.

"Серед низки країн Східного регіону та Центральної Азії за темпами вибірки Україна займає 6 місце, а доля транспортної галузі в інвестиційному портфелі Банку в Україні сягає близько чверті - 25% і має тенденцію до збільшення", - додала вона.

Нагадаємо, наразі за рахунок МБРР в Україні вже реалізовуються 2 проекти.

Перший - "Проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху" має на меті покращення транспортно-експлуатаційного стану та безпеки дорожнього руху на ділянці Бориспіль - Лубни міжнародної автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський. Його завершення заплановано на осінь 2014 року.

Другий - "Другий проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху" націлений на покращення транспортно-експлуатаційного стану та безпеки дорожнього руху на ділянці Лубни - Полтава міжнародної автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський має завершитися у 2016 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!