АМКУ оштрафував "Полтаваобленерго" на 50 мільйонів за монополізм

Четвер, 17 липня 2014, 13:17

Антимонопольний комітет оштрафував енергопостачальну компанію ПАТ "Полтаваобленерго" на 50 мільйонів гривень за зловживання монопольним становищем при видачі технічних умов (ТУ) на приєднання до мереж.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Полтаваобленерго" в ТУ, виданих в 2010-2012 рр., висувало вимоги до замовників про їх участь у реконструкції підстанції (ПС) 110/6 "Полтава-місто".

З 47 таких ТУ реалізовано лише чотири. При цьому за приєднання до мереж монополіста замовники цих чотирьох ТУ заплатили боле 1,1 млн грн. Решта замовники, враховуючи високу вартість вимог, виставлених в ТУ, не змогли реалізувати своє право на приєднання", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

В АМКУ підкреслюють, що в інвестиційні програми "Полтаваобленерго" на 2010-2013 рр.. були закладені необхідні кошти на виконання робіт по ПС "Полтава-місто" в обсязі 127,37 млн грн.

"Відповідні кошти були закладені в тариф на передачу електроенергії "Полтаваобленерго" і отримані компанією в повному обсязі. Фінансування заходів за рахунок участі споживачів не передбачалося", - резюмують в антимонопольному відомстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!