Міжнародні інвестори проігнорували санкції Заходу проти Росії - ЗМІ

Середа, 25 червня 2014, 17:31

Міжнародні інвестори проігнорували введені в березні цього року санкції проти Росії за приєднання Криму, що призвело до відновлення динамічного зростання вартості російських компаній, більшість з яких цього тижня досягли максимальних значень в 2014 році.

Про це пише в середу британська Financial Times.

Як зазначається, за останні три місяці російський індекс РТС увійшов у трійку індексів, продемонструвавши максимальне зростання в усьому світі, піднявшись на 25% з досягнутого в половині березня мінімуму.

"У вівторок після того, як Путін звернувся до Ради федерації з проханням скасувати мандат на використання російських військ в Україні, індекс додав ще 3,8%", - зазначає видання.

Реклама:

Газета нагадала слова прес-секретаря Білого Дому Джея Карнея в березні поточного року, який не рекомендував інвестувати кошти в російські активи, які на практиці виявилися однією з кращих інвестицій.

При цьому, за даними видання, серед компаній, які найбільше подорожчали цього року, виявилися ті, які мали найбільше постраждати від введених санкцій.

"Газова група "Новатек" збільшила капіталізацію на 37% з моменту, коли американське казначейство ввело санкції проти її акціонера Геннадія Тимченко і на 7% вище рівня на початок року. "Роснефть" подорожчала на 17% з моменту, коли її виконавчий директор Ігор Сєчін потрапив до списку осіб, проти яких введені санкції, і також коштує більше, ніж на початку року", - відзначає газета.

Крім того, подорожчали акції російського банку ВТБ (на 40%), найбільшого в РФ "Ощадбанку" (на 23%) і навіть російського газового монополіста "Газпрому", які стоять на третину більше, ніж у березні, і на 10% більше, ніж з початку року.

Як повідомлялося, західні держави ввели вже два етапи санкцій проти Росії за приєднання півострова Крим, які стосуються кілька десятків високопоставлених російських чиновників і бізнесменів. Введені санкції передбачають візові обмеження і заморожування активів.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!