В Україні можуть скасувати ПДВ на товари для немовлят

Вівторок, 24 червня 2014, 18:55

Кабінет міністрів має намір скасувати податок на додану вартість на дитяче харчування, підгузники, одяг для немовлят.

Текст відповідного проекту постанови Кабміну "Деякі питання реалізації підпункту 197.1.1 пункту 197.1 статті 197 податкового кодексу України" опубліковано на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Метою прийняття постанови є зменшення цінового навантаження на споживачів під час придбання продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят шляхом визначення переліку товарів, операції з поставки яких згідно з підпунктом 197.1.1 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу звільняються від обкладення податком на додану вартість", - йдеться в пояснювальній записці.

Проект постанови передбачає, зокрема, скасування ПДВ на дитяче харчування, дитячі пелюшки і підгузки, а також одяг для немовлят, виготовлений з натуральних волокон.

Реклама:

На думку авторів проекту, зменшення фіскального навантаження на виробництво продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят сприятиме поліпшенню демографічної ситуації в Україні в результаті здешевлення товарів для дітей.

Як повідомлялося, згідно з прогнозом ООН, за умов збереження динаміки скорочення населення до 2030 року населення України може зменшитися до 39 млн осіб.

За даними Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Птухи, населення України за 20 років скоротилося на 6,5 млн осіб, однією з причин цього є складна економічна ситуація в країні та низький рівень життя населення.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!