Інфляція в Німеччині сповільнилась до мінімуму за 4 роки

Понеділок, 2 червня 2014, 20:58

У Німеччині інфляція, розрахована за стандартами ЄС підвищилася минулого місяця на 0,6% в перерахунку на річні темпи, це мінімальний показник з лютого 2010 року.

Про це свідчать дані Федерального статистичного управління країни, пишуть "Вести.ru".

Економісти, опитані агентством Bloomberg, прогнозували менш істотне зменшення показника інфляції до 1% з 1,1%, зафіксованих у квітні. У порівнянні з квітнем, ціни знизилися на 0,3%, при цьому очікували зростання на 0,1%.

У травні інфляція, гармонізована за німецькими стандартами, становила у травні 0,9% в перерахунку на річні темпи і знизилися на 0,1% в порівнянні з попереднім місяцем.

Реклама:

Економісти очікували, що інфляція зменшиться до 1,1% у річному вирахуванні з 1,3% місяцем раніше, при цьому травневі ціни будуть на 0,1% вище квітневих.

"Якщо керівництву ЄЦБ потрібен був додатковий стимул для вжиття заходів у вигляді даних по Німеччині, воно все отримало", - підкреслив аналітик NordLB Йенс Крамер.

Ринок очікує від президента Маріо Драгі масштабних заходів для приборкання дефляційних ризиків в єврозоні від негативних ставок за депозитами до надання ліквідності з умовою збільшення кредитування малого бізнесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!