МВС оголосило в розшук банкіра Бориса Тимонькіна

Понеділок, 2 червня 2014, 12:09

Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук заступника голови наглядової ради Східно-європейської паливно-енергетичної компанії, банкіра Бориса Тимонькіна.

Інформація про розшук оприлюднена на сайті МВС у розділі "особи, які ховаються від органів влади".

Тимонькін розшукується Головним управлінням по боротьбі з організованою злочинністю МВС як особа, що переховується від органів прокуратури.

Банкір підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 с. 255 Кримінального кодексу (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією або участь у ній, або участь у злочинах, скоєних такою організацією).

Реклама:

За скоєння даного злочину передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Відзначається, що суд видав постанову на затримання підозрюваного з метою приводу. Згідно з інформацією, Тимонькін зник з поля зору українських правоохоронців 16 травня.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура оголосила бізнесмена, власника футбольного клубу "Металіст" (Харків) та власника групи компаній СЄПЕК Сергія Курченка в міжнародний розшук.

Курченко підозрюється в розкраданні майна державного підприємства ПАТ "Укргазвидобування" і нанесенні групою компаній СЄПЕК збитків "Нафтогазу" на суму 1,6 млрд гривень.

Нагадаємо, в інтервю "Економічній правді" Тимонькін заявлвя, що не має відношення до "злочинного угруповання Курченка".

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: