"Транснефть" припинила консервацію нафтопродуктопроводу в Україні

Понеділок, 5 травня 2014, 16:11

АК "Транснефть" припинила розпочату консервацію нафтопродуктопровід в Україні після рішення апеляційної інстанції Господарського суду Рівненської області.

Про це повідомив Агентству нафтової інформації радник президента російської трубопровідної монополії Ігор Дьомін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми отримали рішення Рівненського суду, займаємося його вивченням. Ми припинили розпочату консервацію трубопроводу після винесення рішення суду", - сказав він.

За інформацією "Транснефти", апеляційна інстанція задовольнила скаргу "ПрикарпатЗахідтранс" (дочірня структура "Транснафти") на рішення суду від 22 березня 2011 року, яким власність нафтопродуктопроводу загальною протяжністю 1,433 тисяч км визнавалася за українською стороною.

Реклама:

Дьомін додав, що постанова апеляційної інстанції може бути оскаржена протягом 20 днів.

Він також повідомив, що до "Транснефти" звернулося Міністерство енергетики та вугільної промисловості України з пропозицією провести консультації з врегулювання виниклих питань.

"Ми прийняли пропозицію української сторони і на цьому тижні сподіваємося почати консультації", - уточнив співрозмовник.

"В даний час ми формуємо позицію щодо подальшої долі трубопроводу ", - додав Дьомін.

Як повідомлялося, в 2011 році Госпсуд Рівненської області задовольнив позов Генеральної прокуратури України і визнав право власності держави на частини що проходять територією країни нафтопродуктопроводу Самара-Західний напрямок і Грозний-Армавір-Трудова загальною протяжністю 1,433 тисяч км, які належали "дочці" "Транснафти" - "ПрикарпатЗахідтранс".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!