Продан: Газпром підтвердив, що ми можемо здійснити пакетні домовленості

П'ятниця, 30 травня 2014, 20:14

"Газпром" підтвердив, що готовий продовжувати переговори про ціну на газ і обговорювати графіки погашення Україною заборгованості за російський газ після отримання підтвердження про оплату частини боргів.

Про це заявив міністр енергетики України Юрій Продан за підсумками проведення тристоронньої зустрічі з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером і міністром енергетики РФ Олександром Новаком.

"Газпром" також підтвердив, що ми зможемо здійснити пакетні домовленості - це ціна, це графіки погашення платежів за газ. І я вважаю, що це хороший знак того, що ми почали рухатися вперед. Тому ми також сподіваємося на наші конструктивні переговори", - сказав міністр.

Україна 30 травня перерахувала на рахунок "Газпрому" через Bank of New York 786 млн доларів. "Ми впевнені, що сплачені нами засоби в понеділок вже будуть на рахунку "Газпрому", - сказав Продан.

Реклама:

Він також зазначив, що Україна запропонувала Росії розглянути пакетні домовленості в рамках сьогоднішньої зустрічі, але через відсутність документів, що підтверджують оплату, це не вдалося.

"На жаль, російська сторона не змогла почати переговори щодо формування ціни, яка може бути застосована у розрахунках "Газпрому", мотивуючи це тим, що кошти ще не надійшли на рахунок "Газпрому", - сказав Продан.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!