"Ощадбанк" буде у суді відстоювати свої права в Криму

Четвер, 22 травня 2014, 19:48

Державний "Ощадбанк" на даний час документує збитки, заподіяні банку в Криму, і готується брати участь у судовому позові України до Російської Федерації.

Про це повідомив журналістам голова правління банку Андрій Пишний, передає УНІАН.

Він зазначив, що сьогодні правління банку знову розглядало ситуацію в Автономній Республіці Крим, і ухвалило рішення максимально прискорити процедуру закриття підрозділу банку.

"Сьогодні відбувається процес документування тих збитків, які заподіяні державному "Ощадбанку", відео- і документальна фіксація правопорушень. Готуються судові позови. Ми братимемо участь у судовому позові, який зараз готується Україною до Російської Федерації. Готуємося у тій частині, де були заподіяні збитки державному "Ощадбанку", - сказав банкір.

Реклама:

За його словами, банк має намір вести судове і кримінальне переслідування всіх, хто брав участь у злочинних посяганнях і крадіжці державного майна, і відповідні заяви до правоохоронних органів готуються.

"Жодна копійка, яка була вкрадена з державного "Ощадбанку", не пройде непоміченою і відгукнеться тим, хто брав у цьому участь. Якщо не сьогодні, то обов'язково завтра", - сказав Пишний.

Він підкреслив, що Крим був і залишається територією унітарної України, і банк відновить роботу в Криму після завершення окупації.

"Ощадбанк" чітко заявив, що він вимушено і тимчасово припиняє свою присутність в Автономній Республіці Крим до моменту завершення окупації. Ми туди повернемося і працюватимемо", - резюмував голова правління банку.

Як повідомлялося, окупаційна влада Автономної Республіки Крим 21 травня вивезла у невідомому напрямі 32,45 млн гривень зі сховища державного "Ощадбанку", через що банк позбавлений можливості виконувати свої зобов'язання перед кримськими клієнтами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: