НБУ призупинив роботу на Донеччині через загрозу сепаратистів

Четвер, 15 травня 2014, 19:31

Погрози з боку сепаратистiв призвели змусили Нацiональний банк призупинити дiяльнiсть свого управлiння та здiйснення банкiвських розрахункiв у Донецькiй областi.

Про це повiдомила прес-служба Нацбанку в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Управлiння Нацбанку в Донецькiй областi призупинило свою роботу у зв'язку iз загрозою зачистки сепаратистами", - зазначено в повiдомленнi.

Згiдно з повiдомленням, сепаратисти вимагали грошей.

Реклама:

"Сьогоднi на адресу керiвництва територiального управлiння вiд iменi представникiв так званої самопроголошеної Донецької народної республiки надiйшла вимога видати значну суму коштiв готiвкою. У разi невиконання зазначеного наказу сепаратисти погрожували здiйснити "зачистку" управлiння", - наголошується в повiдомленнi.

"Для збереження життя та здоров'я працiвникiв установи та клiєнтiв банку НБУ вирiшив евакуювати спiвробiтникiв територiального управлiння та призупинити здiйснення банкiвських розрахункiв на територiї Донецької областi", - повiдомляє прес-служба Нацбанку.

"Такi дiї сепаратистiв унеможливлюють функцiонування банкiвської системи регiону, що, у свою чергу, може призвести до зупинення виплат пенсiй, заробiтних плат працiвникам бюджетної сфери, шахтарям та iншим верствам населення. Також виникає загроза функцiонуванню пiдприємств, закладiв торгiвлi", - зазначено в повiдомленнi з посиланням на в. о. голови НБУ Володимира Кротюка.

У повiдомленнi також зазначено, що для забезпечення збереження державного майна Нацбанк звернувся по допомогу до правоохоронних органiв.

Як повiдомлялося, ранiше в НБУ називали евакуацiю персоналу - навчанням.

У травнi поточного року в результатi захоплення будiвлi НБУ в Криму в розпорядження окупацiйної влади пiвострова було передано готiвкових коштiв на 3,9 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!