Держземагентство та Держсільгоспінспекція разом охоронятимуть землі

Понеділок, 28 квітня 2014, 14:40

Держземагентство та Держсільгоспінспекція об’єднують свої зусилля у сфері охорони земель.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінагропроду.

За дорученням міністра аграрної політики та продовольства Ігоря Швайки Голова Держземагентства Сергій Рудик та Голова Держсільгоспінспекції  Микола Поєдинок провели спільну нараду щодо налагодження тісної співпраці відомств.

"Збереження родючості українських чорноземів, як стратегічного національного багатства, є одним із пріоритетів нового Уряду, тому наші відомства мають об’єднати зусилля щодо необхідності здійснення більш дієвих заходів у сфері використання та охорони земель", - заявив Рудик.  

Реклама:

Очільники відомств домовилися про оперативний обмін інформацією, яка сприятиме проведенню контролю за дотриманням вимог земельного законодавства.

Зокрема, що стосується даних Державного земельного кадастру щодо контролю за достовірністю інформації про земельні ділянки та їх використання, а також використання матеріалів інвентаризації земель.

Таким чином, спільними зусиллями вдасться мати повну інформацію та контролювати землі усіх форм власності і різного цільового призначення.

"Співставивши ці дані, ми зможемо бачити, де здійснюється незаконна вирубка лісу, де знімається орний шар ґрунту, де в порушення законодавства земля використовується не за призначенням", - наголосив Поєдинок.

На нараді також обговорювалися питання контрою за дотриманням сівозмін та вимог  щодо використання  земельних  ділянок  за цільовим призначенням тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: