Росія готова говорити з Україною про поставки тваринницької продукції

П'ятниця, 25 квітня 2014, 17:41

Россільгоспнагляд готовий до переговорів з представниками Держветфітослужби України стосовно поставок тваринницької продукції до РФ.

Про це йдеться у прес-релізі Мінагропроду.

Як зазначається, 25 квітня відбулася телефонна  розмова  першого заступника міністра аграрної політики та продовольства  України Івана Бісюка з керівником Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Сергієм Данквертом.

"Під час розмови  досягнуто домовленості  про особисту зустріч Бісюка з Головним ветеринарним інспектором РФ Євгенієм Непоклоновим, яка може відбутись в рамках засідання Спеціальної робочої групи Регіональної  Комісії МЕБ  по Європі  Всесвітньої організації охорони  здоров’я  тварин 27-29 квітня у Бєлграді", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Також зазначається, що Россільгоспнагляд звернувся до Держветфітослужби України з пропозицією провести  переговори у зв'язку з випадками виявлення залишків антибіотиків в українській тваринницькій  продукції, що поставляється на ринок РФ.

"На переговорах планується обговорити умови поновлення транзиту через територію Росії товарів, що прямують в Україну з третіх країн, а також поставок готових м'ясних продуктів, що містять свинину, які були обмежені через спалахи африканської чуми свиней в Луганській області", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, наприкінці березня Россільгоспнагляд заявив про стурбованість результатами лабораторних перевірок товарів ряду українських виробників молочної та м'ясної продукції і попередив про можливість введення обмежень на експорт продукції до РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: