Гривня буде в обігу в Криму до 2016 року. Інші зміни. ДОКУМЕНТ

Четвер, 20 березня 2014, 20:29

Обіг гривні на території Криму буде дозволено до 1 січня 2016 року, а податкове законодавство РФ буде застосовуватися на півострові з 1 січня 2015 року.

Про це йдеться у Федеральному конституційному законі "Про прийняття до РФ Республіки Крим та утворення в складі РФ нових суб'єктів", прийнятому Держдумою в четвер.

Файл для скачування: Проект Закону "Про прийняття до РФ Республіки Крим та утворення в складі РФ нових суб'єктів".

Згідно із документом, у складі Російської Федерації утворюються нові суб'єкти - Республіка Крим і місто федерального значення Севастополь. Вони будуть мати відповідно статус республіки і міста федерального значення.

Реклама:

Вибори до органів державної влади Криму і Севастополя проводитимуться у другу неділю вересня 2015 року.

До цього часу працюватимуть парламент Республіки Крим та Рада міністрів Республіки Крим, Законодавчі Збори міста Севастополя.

Документи громадян Росії будуть видаватися протягом трьох місяців з дня прийняття до РФ республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб'єктів.

Державними мовами Криму будуть російська, українська і кримсько-татарська.

Також у законопроекті йдеться про те, що Росія надаватиме фінансову підтримку Криму і Севастополю відповідно до російського законодавства.

У документі також регламентуються питання податкового адміністрування, грошового обігу та організації банківської діяльності.

Так, у законопроекті йдеться, що законодавство Росії про податки і збори буде застосовуватися на території Криму з 1 січня 2015 року.

"До 1 січня 2015 року податкові і неподаткові доходи, передбачені нормативними правовими актами АРК і міста Севастополя, ... підлягають зарахуванню відповідно до бюджету Республіки Крим , бюджет міста федерального значення Севастополя і місцеві бюджети", - наголошується в документі.

Також зазначається, що грошовою одиницею на територіях Криму і Севастополя, як міста федерального значення, буде рубль, але також буде дозволено і обіг гривні.

"До 1 січня 2016 року на територіях Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя допускаються обіг національної грошової одиниці України - гривні та здійснення розрахунків у готівковій та безготівковій формах в гривнях", - йдеться в документі.

В обов'язковому порядку в рублях будуть здійснюватися такі платежі як сплата податків, митних та інших зборів, платежів у державні позабюджетні фонди.

У рублях будуть здійснюватися і виплати працівникам бюджетних організацій, соціальні виплати, інші платежі, якщо однією із сторін є організація, зареєстрована в іншому суб'єкті РФ. Це правило не розповсюджуватиметься на платежі, що здійснюються при проведенні банківських операцій між кредитними організаціями.

"Інші платежі здійснюються як в рублях , так і в гривнях за вибором платника", - йдеться в законопроекті.

Банківські операції зможуть здійснюватися банками, що мають ліцензію Банку Росії. При цьому банкам, що мають діючі ліцензії НБУ, можуть проводити банківські операції з урахуванням особливостей, встановлених законодавством РФ.

Зазначені банки можуть отримати до 1 січня 2015 року ліцензію Банку Росії в порядку і на умовах, встановлених законодавством Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!