На будівництво Дністровської ГАЕС додали ще 2,4 мільярда

П'ятниця, 14 лютого 2014, 12:59

ПАТ "Укргідроенерго" уклало угоду з консорціумом "Науково-виробниче об’єднання "Укргідроенергобуд"на завершення будівництва першої черги Дністровської ГАЕС в складі трьох агрегатів.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становить 2,39 млрд гривень.

Згідно із повідомленням, підрядника обрано за процедурою закупівлі в одного учасника.

Реклама:

Як повідомив замовник, у березні 2011 року за результатами відкритих торгів з ПАТ "Укргідроенергобуд" підписувався договір вартістю 3,7 млрд гривень.

 У зв’язку з нерегулярністю фінансування, підвищенням цін на матеріали, збільшенням заробітної плати, іншими додатковими витратами та необхідністю прийняття нових технічних рішень, терміни будівництва збільшились і виникла необхідність коригування проекту, у тому числі перерахунку вартості, пише видання.

На сьогодні в стадії завершення будівництва знаходяться такі об’єкти ГАЕС, як шахти гідроагрегатів, споруди підземного комплексу, технологічний корпус, споруда машинного залу, шахта аварійного виходу №2 і інші.

Станом на початок 2013 року будівництво Дністровської ГАЕС вже профінансовано робіт на 5,07 млрд гривень, загальна вартість проекту становить 8,46 млрд гривень. 20 грудня минулого року з нагоди Дня енергетика урочисто запустили другий гідроагрегат Дністровської ГАЕС.

Як відомо, раніше Міненерговугілля уклало угоду з ПАТ "Державний ощадний банк" на отримання в кредит 711,85 млн гривень для оплати будівництва першої черги Дністровської ГАЕС у складі трьох агрегатів. Тоді стало відомо, що підрядникам заборгували 168 млн гривень.

Засновниками консорціуму "Укргідроенергобуд" з рівними частками є п’ять компаній.

З моменту заснування "Вісника дерзакупівель" у 2008 році, було опубліковано дані про угоди між "Укргідроенерго" та консорціумом "Укргідроенергобуд" на 4,98 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!