На Луганщині виявлено африканську чуму свиней

Середа, 8 січня 2014, 17:17

В Луганській області діагностовано африканську чуму свиней.

Про це повідомила прес-служба Держветфітослужби України.

"Останній випадок африканської чуми свиней в Україні був зареєстрований  2012 року  в Запорізькій області. Незважаючи на постійну загрозу занесення збудника цієї хвороби на територію України з неблагополучних щодо АЧС країн, зокрема, Російської Федерації,   2013 року Україна залишалася благополучною країною по АЧС", - йдеться в повідомленні.

В той же час, відповідно до інформації Головного управління ветеринарної медицини в Луганській області,  5 січня 2014 року під час контролю державного кордону України спеціалістами Держприкордонслужби  на території Станично-Луганського району Луганської області був виявлений труп дикого кабана який знаходився у річці біля українського берега.

Реклама:

За інформацією прес-служби, при дослідженні відібраного біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи  6 січня 2014 року було встановлено діагноз на африканську чуму свиней.

Як зазначається, з метою локалізації та недопущення подальшого розповсюдження збудника інфекції  проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено "План заходів щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання на африканську чуму свиней на території Комишненської сільської ради Станично-Луганського району Луганської області".

"Для координації дій та надання практичної та методичної допомоги при проведенні заходів в Луганську область виїхали представники Держветфітослужби України", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба також повідомила, що ситуація знаходиться під постійним контролем Головного управління ветеринарної медицини в Луганській області та Держветфітослужби України.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: