Google заплатить 2,7 мільйона доларів за злом "хромобуків"

Субота, 25 січня 2014, 09:57

Компанія Google у своєму блозі анонсувала хакерський конкурс Pwnium 4.

Про це пише "Лента.ру".

Як повідомляється, він відбудеться 12 березня в Канаді в рамках конференції CanSecWest. Завданням учасників буде "злом" ноутбуків, що працюють на операційній системі Chrome OS, - "хромобуків".

Загальний призовий фонд конкурсу становитиме 2,7 мільйона доларів. Цифра була обрана на честь числа e - математичної константи, підстави натурального логарифма. Розмір індивідуальних нагород варіюється від 110 тисяч до 150 тисяч доларів.

Реклама:

Щоб отримати приз на Pwnium, потрібно відшукати в Chrome OS вразливість, яка може бути використана для атаки на систему, і надати Google працюючий код експлойта і докладний опис виявлених "дірок".

"Злому", згідно з умовами конкурсу, підлягають два "хромобука" - Acer C720 з процесором Intel і HP Chromebook 11 з процесором на архітектурі ARM. Кожен учасник конкурсу зможе самостійно вибрати, який комп'ютер він хоче атакувати.

Pwnium в 2014 році буде проходити в четвертий раз. Торік призовий фонд конкурсу становив 3,14 мільйона доларів (на честь числа пі). Жодна з атак не виявилася успішною, і Google виплатила тільки одну нагороду в 40 тисяч доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!