Acer через збитки скоротить зарплати топ-менеджерів на 30%

Неділя, 19 січня 2014, 10:36

Acer Inc скоротить зарплати топ-менеджерів на 30 відсотків після отримання більшого, ніж очікувалося, чистого збитку через невисокий попит на ПК-продукцію.

Про це пише Рейтер.

У четвертому кварталі чистий збиток Acer, четвертого світового виробника персональних комп'ютерів, становив 7,6 мільярда тайванських доларів (254 мільйони доларів).

Аналітики, опитані Рейтер, прогнозували збиток на рівні 3,69 мільярда тайванських доларів (122,66 мільйона доларів).

Реклама:

Acer повідомляла про гірший, ніж очікувалося, чистий збиток у третьому кварталі - 13,12 мільярда тайванських доларів, а в четвертому кварталі 2012 року збиток становив 3,37 мільярда тайванських доларів.

"Acer визнає минулі помилки в області розподілу ресурсів і завищених очікувань щодо ультрабуків і ноутбуків з сенсорними панелями. Хоча ці продукти і лідирують по дизайну, вони не до кінця задовольняють потреби ринку", - говориться в прес-релізі компанії.

За словами головного фінансового директора Acer Еви Хо, компанія як і раніше буде стикатися з труднощами, проте збитки мають скорочуватися.

Під напором швидкозмінних смаків у сфері споживчої електроніки і загального падіння попиту в індустрії ПК, ринкова частка Acer скоротилася в 2013 році, повідомляє дослідницька фірма IDC.

Компанія застрягла в секторі персональних комп'ютерів, зосередившись на продажах споживчих товарів, в той час як її конкуренти - Hewlett-Packard Co і Lenovo Group Ltd - зробили основну ставку на ПК і сервери для корпоративних клієнтів.

Не вдалося Acer домогтися значних успіхів і на швидко зростаючому ринку планшетів, де тайванська фірма поступилася таким гігантам, як Apple Inc і Samsung Electronics Co Ltd.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!