Росія подала до СОТ позов на ЄС

Понеділок, 23 грудня 2013, 14:15

Росія 23 грудня подала перший позов до Світової організації торгівлі на ЄС з питання енергокоректувнь при проведенні антидемпінгових розслідувань.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Як повідомляється, запит про консультації є першим кроком при судових розглядах до СОТ. За правилами СОТ, консультації повинні бути проведені протягом 60 днів з дати запиту, тобто до 22 лютого 2014 року.

"У разі, якщо протягом цього терміну сторони не знайдуть вирішення проблеми, Росія зможе зажадати розгляду спору панеллю арбітрів до СОТ. Перший раунд консультацій може відбутися вже після новорічних канікул", - заявило джерело.

Реклама:

"Несправедлива антидемпінгова практика ЄС була предметом обговорення на численних експертних консультаціях, на практично всіх зустрічах на вищому рівні, в судах ЄС, однак не привела до зміни позиції нашого основного торгового партнера. В умовах, коли інші способи врегулювання цієї проблеми виявилися вичерпаними, звернення до процедур СОТ є вимушеним, але необхідним заходом для відновлення нормальних умов торгівлі з ЄС", - пояснило джерело.

У Мінекономрозвитку пояснювали, що демпінг виникає у разі, якщо продажі на експорт здійснюються за цінами, які нижчі цін на внутрішньому ринку. У разі, якщо демпінговий експорт завдає шкоди промисловості країні-імпортера, то ця країна може ввести заходи захисту, як правило, у вигляді додаткових ввізних мит.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!